Чистий і швидкий: як очистити килим

Килим вимагає регулярного та своєчасного очищення. Очистити матеріал майже неможливо, необхідно використовувати пилосос принаймні двічі на тиждень. Це можна зробити як самостійно, так і за допомогою спеціалізованих компаній.

Особливості очищення залежно від типу килима

Килим — це підлога, структура якої має первинну основу, фіксуючи шар, а також ворс. Якщо матеріал виготовлений з природних компонентів, покриття абсолютно екологічно чисте. Такі продукти мають тісну і еластичну купу. Цей килим можна очистити мокрим очищенням. Використання вакуумного очищувача миючого засобу протипоказане, оскільки його робота заснована на використанні води, яка разом із шампунем втирає в покриття. Через певний час знімається волога із забруднення. Це сприяє розведенню вологи в будинку.

Килим на основі синтетичних матеріалів ідеально очищається за допомогою пилососного очищувача. У цьому випадку необхідно ретельно видалити зайву вологу. У матеріалі є спеціальні добавки, рідина може їх мити, а килим втратить властивості натискання бруду.

Матеріал, який має клейову основу, в присутності великої кількості вологи, здатний деформуватися. Під час прибирання необхідно забезпечити, щоб розлучення не залишилося. Це необхідно для підтримки однорідності килима в кольорі. Якщо неможливо виконати процедури самостійно, вам потрібно звернутися до спеціалізованих компаній.