Обчислюємо систему крокв

Спалена глиняна плитка в загальній масі — одна з найважчих покрівельних покриттів. Ця вага є наслідком великої товщини і, відповідно, міцності та довговічності матеріалу. Саме завдяки непомірній вазі покрівельному підлозі особливу увагу слід приділяти конструкції та попередньому розрахунку системи крокв. Цей розрахунок враховує загальну вагу покриття та вітру та осадових особливостей регіонів, в яких буде побудовано покриття для дому.

Коефіцієнт використання горищного покриття дуже важливий, тому якщо горище обладнано на житловому горищі, то покрівельна система ізолюється за допомогою листів або сірників склопластику або мінералізованої вати, що не впливає суттєво загальною вагою структури , але принципово змінює дизайн даху даху.

Крім того, додаткове навантаження на покрівельну систему дає елементи обшивки та прикраси рамки крокв (аркушів плит гіпсокартону, футів та кульок гіпсового суміші). Якщо порівняти важку структуру та світло (для подальшого покриття з оловом або металевою плиткою), то для першого випадку елементи крокви повинні мати товщину поперечного перерізу на двадцять п’ять відсотків більше, ніж для другого. Таким же чином, для важкої системи використовуються крокви з довжиною та висотою восьми на шістнадцять.