Види ремонту квартир

Планування ремонту відбувається на основі оцінок стану самого житла. Допомога та консультації спеціалістів корисні, коли ви самі представляєте рівень завдань та своїх можливостей.

Ремонт квартири в будинку обмежений особливостями його дизайну, тому основні типи можна розрізнити залежно від глибини змін – косметичні, капітальні, спеціалізовані, стилістичні. Косметичний ремонт передбачає, що впорядкування поверхонь, заміни застарілих, забруднених або пошкоджених елементів дизайну та декору, не змінюючи деталей планування та ремонту внутрішніх інженерних систем та комунікацій. Це найчастіше малюючи поверхні, замінюючи шпалери, можливо, замінюючи підлогу, часткову заміну термінальних пристроїв сантехніки та живлення.

Ремонт пов’язаний з реставрацією або конструктивною зміною внутрішнього оздоблення, заміною всіх термінальних пристроїв у комунікаціях, заміні внутрішніх та вхідних дверей. Під час великого ремонту можна замінити віконні рами та подвійні глазуровані вікна, водопровідні труби та каналізаційні труби, замінити електропроводку та електричну арматуру.

Спеціалізований ремонт передбачає зміни в дизайні, реставрації або заміні частини квартирного обладнання, часткового перепланування, дозволеного для будівництва будівлі.

Стилістичний ремонт має близький характер до столиці, оскільки під час цього ремонту виконується завдання коригування або змін – створення – стиль декору та дизайн житла.