Змішувачі для ванної кімнати.

Змішувач — це технічний пристрій, який виконує функцію змішування гарячої та холодної води. Є змішувачі різних конструкцій та модифікацій. Виробляються змішувачі хрому або латунних сплавів.

За типом конструкції змішувачі поділяються на одноразові та подвійні виконані, оснащені окремо клапанами гарячої води або холодом.

Одноразові змішувачі контролюються мобільними, і, використовуючи лише одну ручку, вибирається необхідна температура та регулюється тиск води. У таких змішувачах регуляторний пристрій являє собою кулю з нержавіючої металу, оснащений отворами для виходу води. Куля прикріплена до голови змішувача і зосереджена за допомогою спеціального кожуха.

З точки зору встановлення змішувачів, то є два розрізи та моноблоки, тобто безповоротні, відрізняються здатністю до обертання під час роботи в різних напрямках відносно клапана.

Найсучасніші змішувачі мають електронні датчики, які, завдяки фотодіодам, дозволяють використовувати кран, не торкаючись його. Цей тип змішувача підтримує задану температуру, яка не залежить від тиску води.