Відповіді на найпоширеніші запитання стосовно мікрокредитів

Мікропозики – «фінансова пастка». Саме така думка шириться серед більшості позичальників. Але давайте поглянемо на дану послугу з іншого ракурсу. Мікрокредити – це легкий та швидкий спосіб отримати необхідну вам суму грошей. Аби уникнути негативних наслідків, позичальнику потрібно лише вчасно та регулярно виконувати свої боргові зобов’язання перед МФО.

Пропонуємо детальніше розглянути найпопулярніші питання про мікрокредити в МФО в Україні та дати відповіді на них.

Що має знати позичальник, звертаючись у мікрофінансову організацію

Аби у вас не виникало проблем з МФО, потрібно бути обізнаним у специфіці їх роботи та правилах погашення кредитів. Більше інформації завжди можна знайти за посиланням https://microcredits.com.ua/ на сайт «Мікрокредити», присвячений діяльності мікрофінансових організацій в Україні.

Клієнтам МФО буде корисним також дізнатися відповіді на наступні питання:

  1. Чи є різниця між МФО і банками? Різниця є і вона суттєва. Це дві різні фінансові організації, які надають кредити на різних умовах. Кожен окремий банк і МФО самі визначають відсоткову ставку та вимоги до позичальників. Знайти всю інформацію можна в кредитному договорі.
  2. Під який відсоток надаються мікрокредити? Відсоткову ставку визначають самі МФО. Вона навіть може змінюватися в залежності від того, чи це перший ваш кредит, чи повторний. Інформація про відсоткову ставку доступна клієнтам фінансових організацій. З нею можна ознайомитися на сайті МФО.
  3. Які наслідки матиме клієнт МФО, якщо він допустить прострочення за мікропозикою? Якщо вам не вдалося вчасно сплатити кредит, не варто ховатися від кредиторів. Це найголовніша помилка деяких позичальників. Клієнти МФО завжди можуть звернутися до організації з проханням пролонгації договору або перегляду умов кредиту. Якщо ігнорувати внесення щомісячних платежів, це призведе до нарахування великої пені та підвищення відсоткової ставки. Також суттєво погіршиться ваша кредитна історія, внаслідок чого в майбутньому вам вже можуть не надати кредит ні в МФО, ні в банку.

Ризики кредитування в МФО та банках для позичальника нічим не відрізняються. Тоді як мікрофінансові організації навіть більше ризикують натрапити на невідповідального клієнта, що прагне швидко отримати позику, уникаючи своїх боргових зобов’язань. Ці ризики закладені у відсоткову ставку, яка у МФО значно вища, ніж у банках.

Аби не мати проблем з з отриманням мікрокредитів, рекомендуємо розраховувати оптимальне боргове навантаження, яке не повинне перевищувати 30% від вашого щомісячного доходу.