Hello!! My name is Jeanine

I love to eat, travel, and eat some more! I am married to the man of my dreams and have a beautiful little girl whose smiles can brighten anyone’s day!

Latest Recipes

Latest Tweets

Установка електричної сушки для рушників своїми руками

Електрична сушка для рушників є функціональним аксесуаром, призначеним для розміщення у ванній кімнаті. Вона не тільки зможе підтримувати комфортну температуру в приміщенні, а й висушить рушники, а також дрібні предмети одягу.

Знаючи різновиди цих пристроїв, досить просто замовити рушникосушки на https://hygge-families.com/uk/. У продажу можна зустріти два основні види електричних рушникосушок:

  • з сухим нагріваючим елементом;
  • з теплоносієм або «мокрі».

У другому варіанті обігрів здійснюється за рахунок ТЕНу, розміщеного всередині приладу та теплоносія: води, антифризу або олії. Їх принцип роботи схожий на електричні обігрівачі.

У першому варіанті, в рушникосушителі встановлений сухий нагріваючий елемент. Цей нагрівач набагато кращий, оскільки відрізняється економічністю і його термін служби значно перевищує попередній варіант.

Сушка для рушників з теплоносієм споживає більше електричної енергії, але він довше зберігає тепло, за рахунок мокрого середовища всередині нього, якій властиво остигати протягом тривалого часу після вимкнення приладу. Якщо внутрішня порожнина заповнена олією, то охолодження буде набагато повільніше, ніж у водяного аналога.

Установка електричної сушки для рушників своїми руками

Монтаж цього побутового приладу не складно здійснити самостійно, особливо за наявності розетки у ванній кімнаті. Якщо така відсутня, необхідно викликати електрика та провести окрему лінію для розетки.

Оскільки клімат у ванній кімнаті має високу вологість, слід вибрати для розетки правильне місце, продиктоване безпекою. При встановленні сушки для рушників, необхідно витримати відстань не менше 0,6 м від душової кабіни, раковини і ванни.

Якщо приміщення досить маленьке, придбайте спеціальну розетку із захистом від попадання бризок та заземленням. У великому приміщенні розетку можна розмістити на відстані, недосяжній для попадання води.

Якщо електрична сушка для рушників призначена для прихованого підключення, то краще виконати монтаж на етапі ремонту у ванній кімнаті, так як доведеться штробити стіну для прокладання електричного кабелю до коробки.

Для таких приладів необхідно встановлювати спеціальний вимикач ПЗВ (пристрій захисного відключення), який може послужити гарною службою у разі виникнення надзвичайної ситуації.