Що потрібно знати, якщо ви вирішили замінити підошву на взутті

За останній час послуги шевців користуються досить низьким попитом. Особливо, якщо мова йде про повну заміну підошви на взуття. Проте, в взуттєві майстерні нерідко приходять клієнти, які просять повністю переклеїти підошву. Щоб отримати якісну послугу, необхідно замовити ремонт взуття Україна www.masterskaya24.com.ua у професійного і досвідченого шевця.

Спосіб

Заміна підошви може бути виконана декількома способами, відштовхуючись від методу її фіксації:

  1. З використанням цвяхів – класичний метод заміни підошви, який передбачає установку внутрішніх і зовнішніх цвяхів. Метод кріплення відрізняється максимальною надійністю і мінімальними вкладеннями. Особливо часто метод використовується на промислових підприємствах.
  2. З використанням клейового складу – спосіб, який передбачає використання декількох типів клею: перхлорвініловий, наірітовий, нітроцелюлозний, або з додаванням гуми. Сюди також можна віднести гарячу вулканізацію.
  3. За допомогою лиття – метод фіксації, здійснюваний за рахунок синтетичних полімерних елементів, з яких здійснюється виробництво підошви, профілю устілок і їх компонентів. Спосіб відрізняється підвищеним рівнем надійності, міцності.
  4. Нитковий метод фіксації – спосіб, що передбачає кріплення підошви до устілки, використовуючи спеціальну взуттєву машину. Спосіб забезпечує надійну фіксацію, але потребує повторного проколювання підошви.

Правила

Заміна підошви повинна здійснюватися, дотримуючись певної послідовності дій:

  1. Демонтувати колишню підошву.
  2. Змалювати стару підошву на матеріалі, з якого буде виконаний новий компонент ремонтованої взуття.
  3. Виготовити заготовку підошви, використовуючи спеціальний взуттєвої верстат.
  4. Просвердлити отвори в новій підошві, застосовуючи дриль. Отвори повинні бути виконані по всьому периметру підошви, дотримуючись відстані 2-3 мм. Такі отвори необхідні для того, щоб в подальшому пришити підошву до основи взуття.
  5. Промазати підошву клейовим складом і притиснути до основи на 20 хвилин, щоб клей повністю вбрався.
  6. Приклеїти підошву взуття до основи шкіри, розігріваючи обидві частини за допомогою фена.
  7. Прошити підошву, застосовуючи шевське йшло і спеціальну вощену нитку.

В самому кінці слід виконати установку на підошву спеціальних взуттєвих наклейок – профілактики. Це необхідно для того, щоб взуття не ковзало і було практичним в його подальшому використанні.